Голям пожар в Бургаско

Борова гора горя между Ветрен и Банево. Сигналът е подаден в бургаската пожарна в 13.48 часа. Пет противопожарни автомобила със 17 огнеборци от службите в Бургас са изпратени на място. В гасенето се включи и екип на „Лукойл Нефотхим“. От рафинерията са изпратени трима огнеборци с един противопожарен автомобил, които потушаваха пламъците часове наред. 10 доброволци и трима служители на Държавното горско стопанство също са участвали в акцията по потушаване на огъня, съобщи комисар Николаев, директор на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Бургас.

Няма информация за хора в опасност.  Огънят е тръгнал от сухи треви от лявата страна на автобусната спирка, след това се е прехвърлил в горски фонд и е обхванал и двете страни на пътя. Пожарът край бургаските квартали Ветрен и Банево е обхванал площ от 550-600 дка.

От ОД на МВР в Бургас уточниха, че огънят се е разраснал заради силния вятър. Заради задимяването в района е било спряно движението откъм Банево на колелото на Минералните бани.  Отънят е бил най-близо до сградата на общинския туристически комплекс Акве Каливе. В района има и вилни постройки.

Пътят между бургаските квартали Ветрен и Банево вече е отворен за движение. Все още районът дими, но паркът на Минералните бани е оживен и хората се придвижват нормално.