Група Intelligent Music Project ще представи България на Евровизия

intelligent-music-projectБългарският участник на песенния конкурс „Евровизия” в Италия през следващата година е Групата  Intelligent Music Project.

Създател, продуцент и автор на всички текстове и песни на групата е д-р Милен Врабевски. Той представи  участниците в проекта Intelligent Music Project на пресконференция.

Рони Ромеро определи като „истинска рок звезда и легенда, един от най-активните вокалисти в света в момента” и изрази надежда, че именно той ще изведе Intelligent Music Project на финала на конкурса. От година и половина той е пълноправна част състава на проекта като негов фронтмен.

Стоян Янкулов-Стунджи ще участва в „Евровизия” за трети път, като в проекта се включва с барабани. „Той е нашата емблема и нашият талисман”, заяви Врабевски.

Бисер Иванов е китарист на световно ниво, чийто талант и умения са признати от много световни звезди. В състава на проекта е от четири години.

Славин Славчев е вокалист и барабанист. „Той е човекът, на който давам на концерти да пее най-трудните партии”, посочи Врабевски.

Иво Стефанов е музикален продуцент на Intelligent Music Project и кийбордист. „През него е минала всяка нота, всеки тон в албумите. Отговаря за качеството на всичко, което правим, включително и сега, на „Евровизия”, обясни Врабевски.

Димитър Сираков е басист на групата и е сред най-новите й попълнения.
Борислав Мудолов-Косатката е човекът, който много помага да се развие едно парче до вече завършено произведение на световно ниво.

Музиката и текстът на песента, с която ще бъде представена страната ни, са на Милен Врабевски. Тя ще бъде представена през декември и ще отговаря на очакванията на високата аудитория на състезанието. „Тя поставя въпроса за личната вътрешна борба на всеки един от нас с остарелите модели за вяра и поведение, които ни дърпат назад. Песента отправя послание конкретно и към родители и учители – да не учим децата си да живеят в саксия, а да излязат от клетката на тази сигурност и да не спират поривите си към себереализация. Има национален елемент, който показва отношението към региона, бита и културата. Заложили сме на емблематичност в стила, която много съответства на характера на състезанието, така че акцентът не е върху черти от националния фолклор, но веднага си личи стилът на Intelligent Music Project”, обясни Врабевски.