ЕК засега не препоръчва задължителна ваксинация срещу COVID-19

ECЕвропейската комисия (ЕК)  не възнамерява да направи официално предложение за въвеждане на задължителна ваксинация срещу COVID-19 в Европейския съюз, въпреки публичното изявление на ръководителя на ЕК Урсула фон дер Лайен относно възможността за това. Говорителят на Европейската комисия Ерик Мамер заяви това на брифинг в Брюксел днес.

“Не възнамеряваме да предлагаме това”, каза той, когато бе попитан дали Европейската комисия възнамерява да постави въпроса за задължителната ваксинация в общността пред Съвета на ЕС на ниво министри на здравеопазването, след като миналата седмица ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен обяви това, цитира Кросс.

Ролята на Европейската комисия се ограничава до отправяне на препоръки към националните правителства относно здравеопазването и здравната политика в ЕС.

 

2 Отзиви

 1. Задължителната имунизация е следствие! Задължението, което между впрочем е престъпление трябва да бъде премахнато от Законодателството Ни! Поправките в НК прокарани преди две години трябва да бъдат изчергтани от този Парламент, или това означава суспендиране на Конституцията!
  Разбирате ли, че според тези поправки всеки здрав човек е престъпник?
  Който се съмнява да си прочете Наказателния кодекс, и най-вече поправките гласувани по време на извънредно положение!!!

 2. Радио Милена,
  Какво Ви е притеснението в коментарите ми, та ги публикувате както Ви уйдиса?
  Знанието е “имунитет”!
  Ако “знаехте” съдържанието на ваксините, и какво е тяхното предназначение за Вашият организъм, дали щяхте доброволно да си предавате Вярата основана на Природата?
  Защо Вярата Ви се уповава не на Господ, а на “олигарси”? Нима Вярвате, че Господ Ви наказва, като Ви праща някакъв си вирус да Ви изтребва защото сме много? Люде, събуди се…