Зачестяват случаите на падане на пътници в автобуси след рязко спиране

За случаи на рязко спиране и падане на пътници в автобуси съобщава пресцентърът на ОД на МВР-Бургас:

На 29.11.т.г. около 08.13 ч. на кръстовището на бургаските улици «Константин Величков» и «Демокрация», водачът на автобус «Иризар Ис Бус 18», с бургаска регистрация, собственост на «Бургас бус» ЕООД, управляван от 53- годишен мъж от Българово, приближавайки към светофарната уредба, намалява скоростта си рязко, при което на пода в автобуса пада 16 -годишен младеж от Созопол, който с контузия на главата, е прегледан в УМБАЛ – Бургас и освободен за домашно лечение

На 29.11.т.г. около 09.38 ч. в района на кръстовището на бургаските улици «Захари Стоянов» и «Тодор Александров», водачът на автобус «Иризар Ис Бус 18», с бургаска регистрация, собственост на «Бургас бус» ЕООД, управляван от 53- годишен бургазлия, спира внезапно на пътното платно, в резултат на което на пода в автобуса пада 39 -годишна бургазлийка – пътничка в автобуса, която с травма на главата, е прегледана в УМБАЛ – Бургас и напуснала лечебното заведение.

На 29.11.т.г. около 16.06 ч. на кръстовището на бургаските улици «Демокрация» и «Иван Богоров» в посока ул. «Гурко», автобус «Соларис Урбино», с бургаска регистрация, собственост на Община Бургас, управляван от 60 -годишен бургазлия, спира внезапно, в резултат на което на пода в автобуса пада пътуваща 58- годишна бургазлийка, която с контузия на главата, е прегледана в УМБАЛ – Бургас и освободена за домашно лечение, без опасност за живота.