Кандидати за народни представители от Бургас и Сливен се включиха в почистването на “Ченгене скеле”

Chengene skele

Кандидатитете за народни представители от ГЕРБ-Бургас и Сливен отмениха всички предизборни събития и днес цял ден са на място в рибарското селище „Ченгене скеле”, което е едно от най-сериозно засегнатите места в областта. Водачът на листата на ГЕРБ Сливен Десислава Танева. Галя Захариева, Мария Белова, Камен Костов заедно с общинския ръководител на партията в Бургас Иван Вълков, д-р Галина Милева  се срещнаха с рибарите и техните семейства и се включиха в почистването на домовете им.

Те се разделиха на групи, като една част от тях помагаха на местните в изхвърлянето на повредената покъщина, а други кандидати за народни представители участваха в запълването на повредените улични участъци. По молба на рибарите общинският координатор на ГЕРБ-Бургас Иван Вълков се включи в група, която работеше за възстановяване на електро и водоснабдяването в пострадалия район.

„Темата за нещастието на хората и сполетялото ги природно бедствие породи много спекулации, защото съвпадна с предизборната кампания. В такива моменти е  много важно да се обединим и да помогнем на нуждаещите се”, заяви Десислава Танева. По думите й структурата на ГЕРБ-Сливен не за първи път оказва подкрепа при подобни бедствия. Нейни представители са били сред първите, които са се отзовали при пострадалите жители във варненския квартал „Аспарухово”.

След незапомнените проливните дъждове в края на миналата седмица над 50 лодки в „Ченгене скеле” бяха отнесени в морето, като  част от тях не могат да бъдат възстановени, а 85 къщи на рибари са били наводнени.

Още в понеделник кандидатите за народни представители от ГЕРБ-Бургас, сред които Иван Вълков, Жечо Станков, Галя Василева и Живко Димитров посетиха пострадалото рибарско селище и обсъдиха с жителите му възможностите за помощ и справяне с трудната ситуация.

След взето решение от Изпълнителна комисия на ГЕРБ всички  кандидати за народни представители ще подпомогнат хората в пострадалите от наводненията региони. В инициативата като доброволци ще се включат всички структури на партията. Ще бъдат осигурени ботуши, лопати, кофи и всичко необходимо за разчистването на наводнените райони. Освен това, ГЕРБ ще осигури за пострадалите домакинства вода и стоки от първа необходимост.

Chengene skele 2

Chernicite (1)

Почистването на вилни зони „Черниците” и „Росенец”

 

Вилна зона „Черниците” до село Маринка и вилна зона „Росенец” също пострадаха от наводненията, които нанесоха сериозни щети в област Бургас. Днес на място в засегнатите райони, за да помогнат  са кандидатите за народни представители от Бургас, Варна и Ямбол, членове и симптатизанти от ГЕРБ.

Във вилна зона „Черниците” Диана Йорданова, Семир Абу Мелих, Атанас Терзиев и Бончо Бончев заедно с водача на листата на Ямбол Иван Чолаков и Димитър Иванов се включиха в разчистването на наводнените къщи. Те премахваха строителни отпадаци, помагаха и за издигане на нови огради.

Във вилна зона „Черниците” има близо 140 къщи, като повечето от тях са били наводнени, домакинската техника също е пострадала. В село Маринка бе обявено и частично бедствено положение. Потърпевшите хора споделиха, че имат нужда най-вече от доброволци, които да разчистят натрупаните боклуци и техника. Те благодариха на представителите на ГЕРБ за бързата и адекватна реакция. Сред първите, които показаха своята съпричастност и подкрепа, бяха водачът на листата на ГЕРБ-Бургас Ивелина Василева и кандидатът за народен представител Диана Йорданова, които още вчера се срещнаха с хора от вилната зона и заедно с тях огледаха пораженията от пороя.

Ситуацията е още по-тежка във вилна зона „Росенец”. Там кандидатите за народни представители от Бургас и Варна видяха разрушени къщи от водната стихия.  Сред тях бяха Снежина Маджарова, Рахим Ибрям, Рафи Янчев и Таньо Костадинов. Колегите им от Варна Краси Кралев, Нели Петрова, Владимир Вълев, Николай Костадинов  и други кандидати за народни представители от ГЕРБ-Варна също се включиха в почистването.

Хората споделиха, че са загубили животни и фураж и не помнят подобно бедствие в този район. Кандидатите за народни представители помагаха за отстраняването на отпадъци, дъски и пренасяха кофи с кал. Местните жители се надяват да им бъде оказано съдействие за възстановяване на пътни участъци и техника, както и да бъде изчистено коритото на р. Отманлийска.

Chernicite (3)

Rosenec 4