Корнелия Нинова подаде оставка

Лидерът на БСП Корнелия Нинова подаде оставка. Това обяви тя на извънреден брифинг на партията. Причината – слабите резултати на парламентарните избори в неделя. „Резултатът ни е катастрофален“, каза Нинова.

„Поемам цялата отговорност, не обвинявам никого. Вината е само моя и тя е, че мълчах. Това е моята вина и я поемам като подавам оставка като председател на Българската социалистическа партия”, обяви Нинова.

Нинова съобщи, че Инициативният комитет, издигнал Румен Радев за президент, също е поискал тя да се оттегли. Същото направило и служебното правителство, чрез говорителя му Антон Кутев.

От  Инициативния комитет, издигнал Румен Радев и Илияна Йотова излязоха със следната позиция: ” Категорично заявяваме, че Инициативният комитет не се намесва във вътрешнопартийни въпроси, на която и да било партия в България и не иска ничии оставки. Смятаме, че това са проблеми, които трябва да се решават от членовете на всяка партия.

По повод появили се в публичното пространство твърдения и оценки относно дейността на Инициативния комитет, заявяваме, че Инициативният комитет, издигнал Румен Радев и Илияна Йотова за президент и вицепрезидент на Република България, включва над 190 души с различна идейно-политическа принадлежност. Всеки член на Инициативния комитет е свободен да изразява лични възгледи и преценки, за които носи своята обществена отговорност. Единствената цел на Инициативния комитет е подкрепата за Румен Радев и Илияна Йотова за победа на изборите за президент и вицепрезидент на Република България”, се казва в разпространената до медиите позиция.

Относно съставянето на правителство,  Корнелия Нинова коментира, че е получила обаждане от Кирил Петков и Асен Василев с покана за преговори за правителство. „Приехме я, в момента уточняваме как ще се срещнем”.

1 коментар

  1. Даниел Митов

    Много интереси в БСП разединяват и отцепват партията. Но всеки си бере гайлето. И Борисов имаше преди над 100 депутата но сега е само с петдесетина и кусур.