Кунева е изоставена от Пловдив

Стотици членове на “Движение България на гражданите” и стотици членове на Сдружението от Пловдив-област и Пловдив-град ще оттеглят доверието си от партията на Меглена Кунева. Това съобщиха от пресофиса на партията в Пловдив-област в писмо до медиите.

Членовете на партията на бившия еврокомисар ще обявят, че оттеглят доверието си от Меглена Кунева, утре на пресконференция в Пловдив. Тогава областният координатор на Движението за Пловдив-област Дани Каназирева и общинските екипи ще обяснят причините за това решение. Каназирева отказа да коментира ситуацията, както и причините за оттеглянето на членовете, предаде КРОСС.

Тя помоли, да не отговаря на въпроси, като каза, че не иска да изнася предварителна информация. Преди два дена стана ясно, че 80 членове на Движението в Сливен също напускат Кунева. Те поискаха промени по върховете на партията, защото в кандидат – депутатските листи се налагали удобни за централното ръководство хора. Желание да напуснат партията изразиха 80 от общо 140 активни членове на “Движение България на гражданите”.

Не става въпрос за напускане на организации, а на отделни хора, които са разочаровани, че не са на първите места в листите, коментира лидерът на Движението Меглена Кунева. Тя допълни, че дори е доволна от това развитие, защото решилите да напуснат са “млади хора, който имат грешни представи за динамиката на случващото се. В партията има дори зам.-председатели по места, които не са на избираеми позиции, но работят сериозно и правят всичко възможно да са полезни”, каза още Кунева. Вчера лидерът на движението представи водачите на листите на партията си за предстоящите избори, като за Пловдив град бе посочен организационният секретар на партията Калин Томов, а за Пловдив област – Димитър Танев, който е бивш главен секретар на Министерството на образованието по време на Тройната коалиция.

Кунева заяви, че “Движение България за гражданите” може да управлява успешно страната. Тя не скри, че би застанала начело на правителство, формирано от партията. “Това, с което “България на гражданите” е по-добра от ГЕРБ и с което може да бъде отчетливо пред БСП, това е, че ние имаме ясно формулирана партийна програма, която може да се изпълни от екипа”, уточни още Кунева.