Напрежение на протеста в подкрепа на Никола Минчев, полицията се намеси

Почти до полунощ продължи протестът снощи в подкрепа на отстранения от поста председател на Народното събрание Никола Минчев.

Около сградата на парламента се стигна до напрежение при опита на депутати от опозицията да си тръгнат. Полицията остана на дежурство след като протестиращите напуснаха района.

Часове след края на заседанието, което обсъждаше бюджета, депутатите от опозицията не успяваха да излязат. Хората коментираха така:

“Мотивите са, че интелигентните, мислещи, можещи хора трябва да бъдат оставени да си гледат работата, а не всеки път да се появява мафията и да изрива всичко, което си струва”.

“Взе да ми писва от всички безобразия, включително и всички тези протести, които провеждахме преди година, имахме искания, а постигнахме много малка част”.

Всички депутати от управляващата коалиция, начело с Кирил Петков, излязоха на площада, за да изразят подкрепата си към тях.

“Сега ще има вот на недоверие. И този вот на недоверие да не ви разочарова. Това е просто една от стъпките, която ще минем и ще я преминем. Видяхме колко много е превзета нашата държава от едни задкулисни играчи, които използват да се обогатяват от нея “, каза Кирил Петков, цитиран от БНР.

Протестиращите поискаха Тошко Йорданов от “Има такъв народ” да излезе при тях, но след като той се появи, те го замеряха с бутилки и всевъзможни предмети. В резултат на което Йорданов беше принуден да се скрие отново в парламента, заедно с полицията.

Секретарят на парламентарната група на “Възраждане” Николай Дренчев, заедно с негови колеги, се насочи пеша по ул. “Шипка”, плътно обграден от полицията. Стигна се до словесни разправии, защото дойдоха и симпатизанти на „Възраждане“, които минаха покрай протестиращите. Те бяха освиркани и си размениха обидни реплики.

Народните представители успяха да преминат благодарение на кордона от полицаи на ул. „Кракра“.

Стигна се и до няколко ареста. Няколко души бяха повалени на земята, тъй като те се опитаха да ги нападнат, замеряха ги с бутилки и различни предмети.