Национален протест на превозвачите на 18 май

Във връзка със заявения протест на превозвачите, обявен с начало 09.00 ч. на 18.05.т.г., е възможно затруднение в придвижването. Изпратено е писмо до кмета на Община Поморие от Конфедерацията на автобусните превозвачи в което пише следното: „Във връзка с обявените протестни действия на транспортните работници на КНСБ и Подкрепа, на работодателските организации и браншовите организации в транспорта, Ви уведомяваме, че на 18.05.2022г. от 09.00 ч. до 17.00 ч. транспортните фирми, извършващи превоз па пътници на територията на Вашата община, ще бъдат възпрепятсвани да изпълнят възложените им маршрутни разписания от Общинската, Областната, Междуобластната и Републиканската транспортни схеми”, цитира общинският сайт.

От „Радио Милена“ запитахме днес представител на транспортна фирма „Юнион Ивкони“ дали ще се движат автобусите от градския транспорт в Поморие и получихме отговор: “Не се знае, чакаме решение“

Транспортна фирма „М-БУС” пък уведомяват своите клиенти, че Националният протест на превозвачите, планиран за 18 май 2022 г., ще се състои и че ще работят по редовни линии до  09:00 ч., за да не възпрепятстват учениците, които се явяват на матурата по български език и литература. След 09:00 ч. всички автобуси на „М-БУС” ще се отправят към ул. „Крайезерна”, Порт ойл (Rompetrol), където заедно с други превозвачи и камиони ще затапят движението за товарни автомобили, като ще се пропускат само леки коли.

Протестът ще продължи от 09:00 ч. до 17:00 ч. В процес на уточнение е дали блокадата ще прерасне в протестно шествие по улиците на Бургас.

Протести ще се проведат  и в София, Пловдив, Варна, Плевен, Благоевград, шествия ще има и по граничните пунктове.

 

1 коментар

  1. Вие па за какво протестирате?!