Повече от 100 грации ще се борят за приза Жулиета Шишманова в Бургас

В три последователни дни Бургас ще е домакин  на престижен турнир в най-грациозния женски спорт – художествената гимнастика. Над 100 грации ще покажат пластика, уникални съчетания и акробатично майсторство в борба за приза Жулиета Шишманова.

Традиционният Държавен шампионат ще се проведе от 29-ти до 31-ви март в зала “Младост” при вход свободен. В него ще участват най-силните гимнастички от всички 25 клуба в страната, в категории девойки старша възраст и жени.

Бургазлии ще стискат палци на своите състезателки от клуб „Черноморец“ – Женина Трашлиева,  Ева Балева и Михаела Тодорова /състезателки на треньорката Ани Бошева/, както и Киара Маджарова,  Виолета Маргаритова, Ралица Нанева и Мария Цандева – състезателки на  треньорката Рада Вражева.

Главен съдия на турнира е г-жа Ани Бошева – член на републиканската съдийска комисия.

Официален старт на състезанието ще се даде на 29-ти март, точно  в 14.00 часа, като квалификациите ще започнат още в 9.00 часа същия ден. Петъчната програма включва демонстративно изпълнение на национален отбор ансамбъл жени, с треньор Ина Ананиева – световни шампионки.

На 31-ви /неделя/ всички почитатели на художествената гимнастика ще се насладят на изпълнението на националния отбор девойки под ръководството на Камелия Дунавска,  които се готвят за Европейско първенство през 2013 година.

На турнира ще присъства и новата старши треньорка на индивидуалните състезателки г-жа Ефросина Ангелова.

Организатори на турнира са Община Бургас и Спортен клуб по художествена гимнастика “Черноморец“.