Поморие ще отбележи 115 години от провъзгласяването на България за независима

На 22 септември 1908 година един  безспорен успех на българската дипломация връща страната ни на световната карта. България постепенно издига международния си авторитет и се превръща в равноправна на другите европейски държави. През 2023 г. се навършват 115 години от тази паметна дата и провъзгласяването на страната ни за независима.

По този повод на 22.09.2023 г. /петък/ Община Поморие организира общоградско тържество пред паметните плочи на участниците в борбата за национално освобождение. Честването ще започне в 10.30 часа с издигане на националния флаг и отслужване на благодарствен молебен. Програмата ще продължи с празнично слово, поздрав от детските градини „Веселушко“ и „Детелина“ и ученици от СУ „Иван Вазов“ – Поморие.

В навечерието на празника, на 21.09.2023 г. /четвъртък/ талантливите младежи от Детска театрална студия „Арлекин“ ще играят благотворително спектакъла „Вражалец” по Ст. Л. Костов. Постановката ще бъде от 19.00 ч., в залата на читалище „Просвета 1888“. Приходите от представлението ще бъдат преведени по банковата сметка за лечението на Мария.

Община Поморие кани жители и гости на града, обществени организации и институции да почетат паметния за България ден!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *