Приземен полет на Луфтханза заради птици

samoletСамолет на немската авиокомпания “Луфтханза”, който е трябвало да излети в 7:00 часа от Терминал 2 на летище София, се е принудил да се върне обратно на пистата заради птици, които са влезли в двигателя, пише “24 часа”.

Пилотът е обяснил на пътниците, че три птици са ударили самолета. Имало е повредена перка. Сред пътниците са били българските тенис звезди Александър Донски и Виктория Томова.
“Набирахме скорост и точно преди да излетим видях как птица влезе в един двигател, а друга се удари в крилото. Аз лично го видях това. След това пилотът удари спирачките точно преди да излетим. Той ни обясни, че три птици са ударили самолета. Имало е повредена перка. Имаше малко страх, но всичко стана много бързо и нямаше време да изпадаме за сериозна паника”, разказа Донски пред БЛИЦ.

Заради ранния час, голяма част от пътниците са били още сънени и поради тази причина не са успели да осъзнаят какво всъщност се е случило. Всички са благодарни на пилота за бързата реакция и правилното решение да не рискува да лети с повредена машина, като по този начин да застраши живота на повече от 100 пътници.

Всички пасажери са пренасочени за други полети.

Двамата български тенисисти са пътували за Франкфурт. Донски е искал да се прикачи на полет за Канада, където ще посрещне празниците с многолюдното си семейство, в което са четирима братя и една сестра. Томова е летяла за Стокхолм, където да се подготвя за следващия сезон в тениса, предаде Кросс.