Професии, подходящи за представителите на зодия Близнаци

bliznКато цяло, ние астролозите, свързваме Меркурий с взаимообмена на информация и интелекта. Затова науката е в голяма степен Меркурианска професия както и повечето интелектуални занимания. Като казвам силен Меркурий в хороскопа имам предвид асцендент Близнаци или Дева, Луна в Близнаци или Дева, Мекурий на Медиум цели и прочие, но затова това трябва да се анализира личната рождена карта.

Ето и най-подходящите за Близнаци професии:

– Тук попада и педагогиката. Меркурий е учител. Близнаците са креативни, гъвкави и пълни с информация, която само чака да бъде предадена напред.

– Класическата медицина, терапията, диетологията, диагностиката също е под Меркурий, защото той управлява Девата. Така, че ако сте в сферата на медицината, профилирайте в гореизброените направления.

– С Меркурий са свързани професии, които упражняват езика и речта. Тук попадат поетите, писателите, лингвистите, филолозите и др.

– Информационните съобщения и пощите са също в обсега на Меркурий.

– Също и журналистиката /особено вестникарите/, всякакви информационни служби. Телевизията е под влиянието на взаимообен между три планети – Меркурий, Луна, Уран.

– Към Меркурианските професии спадат и хора, обслужващи книги, библиотекарите, книгоиздателите.

– Търговските професии са точно за представителите на зодия Близнаци. Изявените Меркурианци и „зимата сняг могат да ви продадат”.

– С Меркурий са свързани такива категории дейности, които по един или друг начин могат да свързват хората, да предават информация, да организират взаимообмен – посредници, брокери, дилъри, т.е. хора, които се занимават с препредаване, препродаване и др. подобни.

– Хората, които са свързани с кратките пътувания – екскурзоводи, гидове, всякакъв вид стюарди.

– Меркурий не е свързан с висшето образование, а само със специално или полувисше /повече с практическата насоченост/.С висшето образование е свързан най- вече Юпитер.

Основните посоки на дейността при Близнаците са няколко: светът на науката и техниката, космическата и авиационна промишленост, изчислителната техника, комуникация, транспорт, логистика, радио, телевизия. Особен успех могат да имат в журналистиката и издателската дейност. Привлича ги светът на изкуството: литературата, езикознанието. Обичат активните, динамични спортове, също така и игрите, развиващи мозъка.  Много от тях имат „златни ръце”, които могат да използват в приложното изкуство или бита.

Но за да разберете коя професия е вашето призвание, то е нужно да се обърнете към професионален астролог, за да ви даде насоки за развитие и кариерно израстване. И да ви покаже онази служебна ангажираност, която ще ви носи удовлетвореност, а защо не и щастие.

 Астролог: Валентина Радиева-Маренова

Контакти: 0896808697