Пътни инциденти в Бургаско

За станалите пътни инциденти в Бургаско съобщи пресцентърът на ОД на МВР-Бургас:

На 20.01.т.г. около 13.20 ч. на кръстовището на бургаските улици «Тракиец» и «Капитан Петко войвода», лек автомобил «Фиат Пунто», с немска регистрация, управляван от 29- годишна айтозлийка, не спира на пътен знак «СТОП» и отнемайки предимството допуска ПТП с л.а. «Хонда», с бургаска регистрация, управляван от 48- годишна бургазлийка. От пътния инцидент пострадала водачката на л.а. «Фиат», която с контузия на главата, без опасност за живота, е прегледана в УМБАЛ – Бургас и отказала хоспитализация. Водачките са тествани за употреба на алкохол и наркотици, като пробата за наркотици на 29 -годишната айтозлийка отчела положителен резултат на амфетамин и метамфетамин / взета е кръв за химичен анализ/.

На 20.01.т.г. около 20.05 ч. в с. Костен, общ. Сунгурларе, в североизточната част на селото, поради движение с несъобразена с пътните условия / мокро пътно платно/ скорост, самостоятелно катастрофира, блъскайки се в предпазна ограда и попадайки в дворно пространство, лек автомобил «Тойота Ланд Крузер», с английска регистрация, управляван от 42 -годишна английска гражданка, която с фрактура на две ребра, е настанена за лечение в хирургично отделение на УМБАЛ – Бургас, без опасност на живота.

На 21.01.т.г. около 13.06 ч. на пътя Бургас – Слънчев бряг, в района на кръстовището за с. Тънково, поради неспазване на дистанция лек автомобил «Киа Каренс», с бургаска регистрация, управляван от 39- годишен несебърлия блъска лек автомобил «Хонда Джаз», с бургаска регистрация, управляван от 38 -годишна жена от Свети влас. От пътния инцдент пострадала водачката на л.а. «Хонда», която със сътресение на мозъка, без опасност за живота, е настанена за наблюдение в УМБАЛ –Бургас.

На 22.01.т.г. около 13.08 ч. на пътя Бургас – Средец, км. 76+500 в посока Средец, поради загуба на контрол самостоятелно катастрофира, излизайки извън пътното платно, мотоциклет «Ямаха 1000 Р», с бургаска регистрация, управляван от 28- годишен карнобатлия. Същият с контузия на десния глезен, е прегледан в болница «Бургасмед» и освободен за домашно лечение, без опасност за живота.