Размествания на 22 депутати от различни градове

cikОт ЦИК информираха за размествания на 22 депутати от различни градове, има разместване и от Бургас.

Водачите на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и Асен Василев ще бъдат народни представители, съответно от Пловдив и от Хасково – техните родни градове. Петков и Василев заявиха това пред ЦИК. Двамата отстъпват места на следващите в листите от 24-и и 23-и район в София-град, предаде БНР.

Всички 22 кандидат-депутати, избрани в по два района, посочиха пред ЦИК от къде ще реализират мандатите си.

От тримата избрани в два района от ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова влиза от Русе и освобождава депутатски място в Разград за Гюнай Хюсмен. Бившият здравен министър Костадин Ангелов ще е депутат от Велико Търново.

Отстъпва място във Варненската листа, а ексобразователният министър Красимир Вълчев предпочете Стара Загора пред Шумен.Лидерът на БСП Корнелия Нинова посочи пред ЦИК, че ще е депутат от София. Така на нейно място във Варна влиза Борислав Гуцанов. Кристиян Вигенин предпочете Ямбол пред Пловдив.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ избра да представлява Шумен и освободи позиция в Кърджали, която осигурява депутатско място за Павлин Кръстев, пети в листата там. Делян Пеевски ще е депутат от Благоевград. На негово място във Велико Търново влиза Йордан Цонев, който пък се отказа да е депутат от Пазарджик.

Филип Станев и Ивайло Вълчев от ПП “Има такъв народ” се отказаха от депутатските си места. Двамата  подадоха искане до ЦИК, че не искат да бъдат обявени за народни представители. Всеки от тях беше водач на две листи при изборите от 14 ноември. Ивайло Вълчев беше първи в Бургас и Сливен, а Филип Станев – във Варна и Добрич.

Така освободиха места за следващите от листите във Варна и Добрич, Бургас и Сливен, С решение на ЦИК двете депутатски места в Бургас и Сливен ще заемат съответно Златомира Карагеоргиева – Мострова и Иван Клисурски.

Тошко Йорданов от “Има такъв народ” ще е депутат от Пловдив-град. Освободи място за следващия в листата на Пловдивска област.

Костадин Костадинов – лидер на партия “Възраждане”, предпочете родната Варна, което осигурява присъствие в парламентарната група за неговия заместник Иван Русчев.