Фестивалът Музите стартира с празнично дефиле в Созопол

Дефиле с над 1000 участници от 46 творчески младежки формации премина за около час по улиците на Созопол, за да постави началото на 8-то издание на фестивала Музите.

Шествието завърши на летния театър Аполония, където участниците ги очакваха по традиция 7-те музи на изкуствата. Те символично пожелаха вдъхновение за творчество на всички , включили се във фестивала. Приветствие към участниците отправи Христина Кръстева – председател на Сдружение Музите, което заедно с Община Созопол организират международния фестивал. Сборният концерт включваше над 45 формации. Многобройната публика на летния театър аплодира младите таланти. Грандиозният концерт завърши със пищна заря в небето над Созопол.

В продължение на 10 дни до 15 юли на сцената на летния театър, в залата на Читалище „Отец Паисий“, в Художествената галерия ще се състоят редица творчески прояви на младите таланти, които ще превърнат фестивала Музите в празник на изкуствата.

На 7 юли /неделя/ фестивалът е посветена на раздел „Танцово изкуство“. Конкурсната програма се провежда на летния театър „Аполония“ от 18 до 23 часа, с участието на над 20 танцови колектива от различни държави.