Хванати пияни и дрогирани шофьори на пътя

За хванати пияни  и дрогирани шофьори на пътя съобщават от пресцентъра на ОД на МВР -Бургас:

На 05.08.т.г. около 21.30 ч. в с. Топчийско, служители от Районно управление – Руен извършили проверка на л.а. «Сузуки Гранд Витара», с бургаска регистрация, управляван от 56 годишен мъж от с. Топчийско, общ. Руен, като установили, че същият шофирал след употреба на алкохол с концентрация – 1,92 промила. Работата по случая продължава.

На 06.08.т.г. около 20.35 ч. в кв. «Сарафово» за проверка е спрян лек автомобил «Митцубиши Аутлендър», с бургаска регистрация, управляван от 52- годишен бургазлия, като установили, че същият шофира след употреба на алкохол – 0,16 промила и наркотици, като апаратът отчел положителен резултат за употреба на канабис. Водачът е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

На 07.08.т.г. около 08.45 ч. в Царево за проверка е спрян лек автомобил «Мерцедес С 250», със софийска регистрация, управляван от 34 -годишен софиянец, като е установено, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация – 1.31 промила и употреба на наркотични вещества – кокаин. Водачът дал кръвна проба за химичен анализ и урина за изследване за наркотични вещества. Работата по случая продължава.

На 07.08.т.г. около 16.35 ч. на айтоската улица «Славянска» по сигнал служители от Районно управление – Айтос спрели за проверка л.а. «Ауди А 4», с бургаска регистрация, управляван от 21- годишна айтозлийка, с която се придвижвал и 22- годишен криминално проявен айтозлия. При извършен личен обиск, у айтозлията е открито пликче със суха зелена тревна маса / канабис/, а в багажника на автомобила – четири торбички със суха зелена тревна маса / канабис/ с общо тегло от 700 грама. При претърсване в гараж, ползван от 22 -годишния айтозлия, разположен на ул. «Ангел Кънчев», са намерени и иззети : суха зелена тревна маса / канабис/ с общо тегло 100 гр., две електронни везни и два найлонови плика, съдържащи множество малки найлонови торбички. Айтозлията е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Айтос.

На 07.08.т.г. около 20.30 ч. в района на ул. «Петко Войвода» в к-с «Меден Рудник», служители от Четвърто Районно управление – Бургас спрели за проверка лек автомобил «Рено Меган», с бургаска регистрация, управляван от 59 -годишен бургазлия, който въпреки, че има валидно свидетелство за управление на МПС, не го е представил. Водачът е тестван с дрегер за употреба на алкохол, като апаратът отчел – 2.04 промила. Отказал е да даде кръв за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

На 08.08.т.г. около 02.10 ч. в Карнобат, служители от Районно управление – Карнобат спрели за проверка лек автомобил «Сеат Кордоба», с бургаска регистрация, управляван от 56 -годишен мъж от града, като установили, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация – 2,66 промила / водачът отказал да даде кръв за химичен анализ/. Задържан е за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

1 коментар

  1. пътна (без)опасност

    Докато лудите се налудуват или накратко казано пияни и дрогирани тероризират убиците на България ще е така.Жертви и ранени все едно е война с оръжия а не война по пътищата.Трябва да се криминализира шофирането под въздействието на алкохол наркотици и упойващи вещества и според тежеста да е до 10 години. А шофирането без книжка да е 5 години ефективна присъда в затвора.