Акад.Денков върна на президента Радев изпълнен проучвателен мандат за съставяне на правителство

Номинираният за премиер акад. Николай Денков от “Продължаваме промяната – Демократична България” върна на президента Румен Радев изпълнен проучвателен мандат за съставяне на правителство.

Държавният глава обеща, че бързо ще издаде указа, за да може пленарната зала да гласува по съвест състава на бъдещото редовно правителство.

Акад. Денков подчерта, че страната има нужда от успокояване на политическата ситуация: “Кабинетът да бъдат гласуван в Народното събрание и ако събере мнозинство, след това гладко да направи прехвърляне на властта така, както се изисква от Конституцията. Мисля, че всички имаме нужда от успокояване на ситуацията, за да знаят хората, че кабинетът, Народното събрание и президентската институция работят заедно, за да може се развива държавата в полза на хората и бизнеса”..

На свой ред Румен Радев се обърна към него с думите: “България ще има нужда от институции и политици, които да работят за сигурност, справедливост и срещу корупцията, както очакват всички почтени български граждани”.