АПИ: Най-много сигнали за ремонти на пътища има в областите Плевен, София и Бургас

Най-много сигнали за необходими ремонти по пътищата има от областите Плевен, София и Бургас. Това каза за “Хоризонт” инж. Десислава Паунова, член на УС на Агенция “Пътна инфраструктура” след обобщение на предложенията от граждани, които агенцията приемаше до средата на октомври.

Общо 667 са предложените за ремонт отсечки, част от тях за общински пътища, които ще бъдат препратени към Националното сдружение на общините:

“493 са за участъци от републикански пътища. По-голямата част от тях са за третокласни пътни отсечки. Следващата по големина част са второкласни пътища, 69 сигнала имаме за пътища от първи клас и 10 за автомагистрали. По-голямата част от всички сигнали, които сме получили, са за пътища, които и тази година са включени в инвестиционната ни програма, но са на различни етапи. Като цяло инвестиционната ни програма е съобразена с бюджетната рамка, с която разполагаме към тази година, като се надяваме да се запази, ако не да се разшири – надяваме се сумата от 2 млрд. лева да се запази”, цитира Кросс.