Бившият министър Горанов е засечен на границата с издирван автомобил

Бившият финансов министър Владислав Горанов е бил засечен на границата ни със Сърбия да шофира лизингов автомобил, обявен за издирване, съобщи БНР. Колата била издирвана от Интерпол Русия.

Около 18.30 ч. в петък бившият финансов министър пристигнал на ГКПП “Калотина”. Той шофирал джип, купен от него през 2020 г. на лизинг. В системата на граничните власти обаче излиза друга марка автомобил, който се издирва от Интерпол Русия. Заради това граничните полицаи спрели колата.
След това Владислав Горанов се върнал с джипа си и го оставил в Драгоман. Час по-късно минал границата с друга кола.
Пред БНР Горанов обясни, че е купил въпросната кола през 2020 г. на лизинг. Тя все още се води собственост на голям български представител на няколко марки автомобили у нас. Директорът на компанията е и вицепрезидент на Българския футболен съюз – Атанас Фурнаджиев.
Той обясни: “Автомобилната мафия работи. Създават се двойници на скъпи автомобили. На краден автомобил се пренабиват номерата и се поставят рама и двигател на редовен автомобил. По този начин се създава двойник на автомобила. Това е често срещана практика за по-скъпи автомобили. В момента ние имаме три такива случая: Единият с Range Rover Evoquе, който е закупен от завода производител, създаден му е двойник и, понеже има двойник, се обявява за издирване в системата на Интерпол.”
В неделя бившият финансов министър се връща в страната.
От МВР разследват случая. Ще се изясняват и действията на граничните полицаи на пункта. Според вътрешното министерство те са обяснили на Владислав Горанов да остане на място с автомобила си, а той твърди, че е получил нареждане да се върне във вътрешността на страната.