БСП е за неприемането на двойни стандарти по отношение на Украйна

Парламентарната група на Коалиция за България предупреди в декларация, че ситуацията в Украйна може да донесе много по-лоши последствия за нашата страна, отколкото за другите европейски страни.

Янаки Стоилов заяви, че политиците е трябвало да имат по-силна позиция след Консултативния съвет по националната сигурност при президента. Позицията на БСП е за неприемането на двойни стандарти по отношение на Украйна и срещу засилването на крайните десни и неофашистки групи. Според левицата България трябва да поддържа недопускане на санкции и да не заема крайна позиция и сервилност, както и да не се тласка кабинета към солови действия, нито да се изчаква това, което ще стане.

Не трябва да подминаваме факта, че европейските институции са длъжници и те в известна степен допринесоха за задълбочаване на кризата в Украйна, тъй като не предвидиха последствията от изострянето на ситуацията и някои техни действия подцениха вътрешното противопоставяне, влиянието на различни икономически групи в страната, говоря за Украйна, които и сега се домогват да запазят своята икономическа власт, независимо от смяната на политическото управление. Не е достатъчно ние да бъдем резервирани към налагането на икономически санкции. Ние трябва да поддържаме позиция такива санкции да не се допускат, тъй като те ще влошат икономическото положение на отделни страни от съюза, включително ще препятстват важни за нашата страна енергийни проекти, както и ще засегнат други национални интереси, заяви Янаки Стоилов./КРОСС/