ГЕРБ дава 500 000 подписа на инициативния комитет за референдума

Поел съм ангажимент към г-н Близнашки и към Калин Янакиев – инициативния комитет, ГЕРБ да предаде 500 000 подписа, и в рамките на днешния ден вече ще сме готови да ги предадем. Това каза пред журналисти в парламента председателят на ГЕРБ Бойко Борисов. „Ангажиментът на партията към инициативния комитет към края на деня ще бъде изпълнен. Утре сутринта най-вероятно ще ги поканя да им ги връча”, заяви Борисов.

На въпрос, защо управляващите се страхуват от референдум, той каза: „Тях ги е страх по принцип от гражданите. Гражданска война поради тази причина не може да стане”.

Във връзка с готовността на президента да наложи вето върху част от Изборния кодекс, Борисов заяви: „Така е преценил, така е решил. Не мога да коментирам действията на президента. Знам, че този Изборен кодекс е старият Изборен кодекс и че лъжеха 8 месеца обществото, че ще правят нов Изборен кодекс, за да отдалечат колкото може повече времето от избори. Това е безспорната истина. Г-жа Манолова лъга, лъга, лъга, какви ли пиари не си прави с неправителствените организации и накрая същия кодекс – уж нов”. /КРОСС/