Главният секретар на МВР и заместникът му подават оставки

Главният секретар на МВР и заместникът му подават оставки. Това обяви самият гл. комисар Петър Тодоров на брифинг, след като полицай пострада тежко при катастрофа с бус, превозващ мигранти край София. Пред медиите Тодоров заяви, че е крайно време за законодателни промени за трафика на хора, които да увеличат наказанията за тази дейност. “Всеки ден полицаите с телата си спират мигрантската вълна. Крайно време е за законодателни промени, които да им помогнат. Законодателството в момента е много либерално. При такова законодателство, което поощрява този вид бизнес, няма как резултатите да са различни. Ние обучихме колегите, снаряжихме ги, но трябва законодателната власт да покаже, че ще пази полицаите”, заяви Тодоров.

Припомняме,че катастрофата се случи рано сутринта при хотел „Ихтиман”. Там е бил направен опит от страна на полицейски служители да бъде спрян бус със софийска регистрация, превозващ мигранти. Шофьорът на буса не се е подчинил и е продължил в посока София. На входа на столицата бусът е бил препречен от автомобил на специализираните полицейски сили. Шофьорът на буса, който е превозвал мигрантите, не спира и се блъска в полицейския бус, а вследствие на това полицейски служител е в тежко състояние с опасност за живота. Още трима са ранени. Те са в болница „Света Анна”. Не се знае откъде са мигрантите.

Раненият полицай е с тежка черепно-мозъчна травма със сериозни наранявания на мозъка. След операцията той е приведен в реанимацията, като е поставен в 24-часова медикаментозна кома, като през този период ще бъде под непрекъснато лекарско наблюдение.