Градушка, пороен дъжд и силен вятър в Бургас

Силна буря се разрази в Бургас днес следобед, към 17.00 ч. Дъждът, придружен с гръмотевици и силен вятър със скорост над 60 км/ч, премина в градушка с размер на грахово зърно. За минути ул.”Александровска”  и булевардите ” Янко Комитов” и “Демокрация” станаха непроходими. Има изпочупени стъкла на автомобили, закъсали коли и частични наводнения. Труднопроходим е бил и околовръстният път на Бургас откъм кв. Сарафово. Стихията прекърши дървета, главно в района на Морската градина и к/с Изгрев. Сигнал  е подаден за скъсана жица на електрически стълб в кв. Долно Езерово, има домакинства, останали без ток. Протекъл  е покривът на сградата, където се помещава Областна управа. Бедствието продължи десетина минути.

Реката в село Ливада е излязла от коритото си и е наводнила няколко къщи в селището, съобщиха от Областната администрация. Обществени помещения и поне три къщи са наводнени и в созополското село Зидарово. Там са нанесени и сериозни поражения върху инфраструктурата. Настилката в центъра е нарушена, на места пропаднала от придошлите води на реката и интензивния дъжд.

Заради проливния дъжд снощи е пропаднал и участък от пътя Трояново-Русокастро. Отсечката е обезопасена, пътят е проходим, но трябва да се шофира внимателно. Уведомена е Агенция „Пътна инфраструктура“

Няма и пострадали хора, съобщават от полицията