„Заедно на сцената” – концерт на ученици и преподаватели

trompeti2Всяка концертна програма на Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров” съдържа разнообразни по жанр, стил и характер творби, които са изпълнени майсторски, стилно и заинтригуващо. И тази седмица почитателите на изкуството няма да останат разочаровани, защото предстои „Заедно на сцената” – концерт на ученици и преподаватели.
Заедно на сцената те ще покажат, че наистина могат да бъдат силен екип, ще демонстрират своята съвместна работа, своето приятелство и доверие. Публиката ще разбере как добрият учител вдъхновява и кара едно дете да даде най- доброто от себе си, да намери себе си, да се развива и да бъде това, което иска да бъде. Преподавателите по специални предмети, със своите превъплъщения за пореден път ще докажат, че за да формират артисти, самите те трябва да са истински творци. Ученици и учители ще покажат, че на сцената пред погледа на взискателната публика всички са равни.
В програм а са включени произведения на Моцарт, Бетовен, Албинони, Чайковски, Хачатурян, Бизе , Гершуин и др.
Със своите възпитаници на сцената ще се качат преподавателите по пиано Златина Пантелеева, Юлия Ненова, Мариана Канева, Благовеста Рядкова и Смилена Смилкова. Към тях ще се присъединят виртуозите на струните Деметра Минкова – китара, Паоло Бошев – виола и Елена Клеппе – цигулка, както и Йоана Вангелова – преподавател по обой, Елена Величкова- преподавател по акордеон, Светослав Василев – тромпет, Христо Кожухаров – кларинет, акомпаняторите Венелина Дракопулова, Олга Дичева и Евгения Атанасова и Георги Минков – преподавател по актьорско майсторство.
Концертът „Заедно на сцената ” се осъществява в рамките на проект „На концерт в сряда” , тази сряда – 27 януари от 18 часа, Концертна зала на Музикалното училище, вход свободен.