Компания стартира производство на луксозни плавателни съдове в Бургас

Нов сериозен инвеститор откри база и започва работа в Бургас още тази година. Това е компанията Bering Yachts. Днес нейни мениджъри представиха свое произведение в Пристанище Бургас, включвайки се в отбелязването на неговия 119-и рожден ден. Те обявиха, че градът е предпочетен за разширяване на техния бизнес в конкуренция с още 3 локации в Европа. Bering Yachts вече са сключили договори с 60 служители в Бургас, които започват да работят буквално на 1 юни. Компанията иска до края на тази година да увеличи броя им до 300, съобщиха от пресцентъра на Община Бургас.

„Добре дошли! Щастливи сме, че Бургас ще продължи да произвежда плавателни съдове, както го е правил в миналото. Тук ще откриете добри специалисти. Разчитайте на пълна подкрепа от мен и общинската администрация!“, каза кметът Димитър Николов.

Корабостроителница Bering в Бургас ще се специализира в пълен цикъл на производство на луксозни стоманени трансатлантически яхти, както и по-малки бързи лодки. Корпусът, изработен от стомана AH-36, и алуминиевата надстройка от морски клас, осигуряват издръжливост и гарантират на клиентите безопасност в техните морски приключения.

Най-добрите дизайнери, най-висококачествените материали за интериора и обзавеждането – всичко това позволява сигурен лукс отвътре. Двигателите на Cummins и Caterpillar осигуряват стабилна мощност на движение. До 27 слоя покритие и използването на свързващи материали Triclad за корпуса и надстройката добавят увереност в качеството и способността на яхтите Bering да издържат на силите на природата.

С повече от 10 яхти, планирани да бъдат построени през 2022 г., компанията очаква стабилен растеж за своя бизнес.