Над 150 рози ще радват посетителите на летище Бургас

255641087_3044622922456792_8904982119734190074_nПо идея на областния управител на Област Бургас проф.Мария Нейкова, повече от 150 казанлъшки рози бяха засадени днес в зелените площи край пистите, за да усмихват пътниците на летище Бургас. В церемонията по засаждане участваха още кметът на града – домакин Димитър Николов и на Община Казанлък Галина Стоянова, заедно с представители на ръководството на летището. Те заедно положиха първите стръкове на известното казанлъшко цвете, за да може напролет розите да зарадват гостите на летищния комплекс.

Пътниците на летище Бургас вече ще имат възможност да се запознаят с Казанлък от рекламен видеоклип за Долината на розите и на тракийските царе.

Кметът на Бургас Димитър Николов покани Община Казанлък да се присъедини в новоучредения през лятото Алианс „Българско Черноморие“. Пандемията провокира участниците в туристическите услуги у нас сами да инициират представянето на страната ни пред света, за да популяризират и рекламират българското Черноморие, да го направят още по-разпознаваемо на туристическия пазар и да достигнат до нови туристически пазари. Сред участниците в Алианса, освен представители на туристическия бранш и общините, хотелиери и ресторантьори, участват и авиокомпании, туроператори и други заинтересовани страни.

От Областна администрация изказват благодарност към Института по розата и неговия директор доц. Ганка Баева за десетките отгледани стръкчета рози, които ще свържат летище Бургас с Казанлък.