Национален литературен конкурс “Петя Дубарова” за младежи от 14 до 19 г.

31 март е  крайният срок за изпращане на творби за участие в Националния литературен конкурс “Петя Дубарова”. Текстовете се изпращат до къща-музей “Петя Дубарова”.
Всяка година през месец май Бургас е домакин на конкурс, привлекателен за най-талантливите творци от цяла България на възраст от 14 до 19 години. Освен че лауреатите получават много награди и отличия, първите 3 места за поезия и проза са обезпечени и с целогодишна стипендия, отпускана от Министерството на образованието и науката.
Националният литературен конкурс „Петя Дубарова” е включен в Националния календар за извънучилищна дейност към Министерство на образованието и науката.
Право на участие имат младежи и девойки от 14 до 19-годишна възраст (в гимназиалната училищна степен  до 12 клас).
Националният литературен конкурс “Петя Дубарова” за художествена литература включва два раздела:
Поезия – до пет стихотворения
Проза – до три разказа( обем на разказа-до 7 страници)
Конкурсът е анонимен.
Необходимо е всеки един от участниците да постави в отделен плик изписани своето име, презиме, фамилия, адрес, година на раждане, училище, в което учи, телефон за връзка и имейл адрес.  Пликът с данните и координатите на участващия трябва да бъде запечатан и сложен в по–големия плик с творбите. Текстовете си изпращайте напечатани в четири екземпляра на адрес:
гр. Бургас 8000
ул. “Гладстон“ 68
Къща музей “Петя Дубарова“
Творбите за участие в конкурса да не са публикувани.
Крайният срок за изпращане е 31 март 2023г.
Телефон за справки: 056 / 81-41-10
e-mail: museumdubarova@abv.bg