Национален протест срещу войната по пътищата

Национален протест срещу войната по пътищата имаше днес едновременно в над 10 града от страната. От Бургаско хората също се включиха активно в него, като блокираха пътя Бургас-Созопол. Точно в 11:00 часа десетки хора затвориха за 30 минути основния път за южното Черноморие. Семействата и приятели на загиналите при пътен инцидент в края на февруари 2020 година Тодор Тодоров от село Росен и кметският наместник Ванча Байлова излязоха на протеста.

„Три години след катастрофата няма справедлив процес, а човекът все още не е в затвора. Издадената му присъда през декември е прекалено малка за нас – ефективно 4 години и 8 месеца. Но ние не сме съгласни”, посочи дъщерята на Байлова.

Протестиращите настояват за по-сериозни наказания за шофьорите, причинили катастрофи и отнели човешки живот.

Освен в Бургас, протест имаше също в останалите големи градове като София, Пловдив, Варна, Хасково и др.

1 коментар

  1. Агресията на пътя е отражение начина на живот в съответния ареал. Единствения начин да се променят нещата е да се промени начина на живот! Образование, култура, морал, ценности! С една дума, политика! За жалост Ние псуваме политиците, които си избираме, и най-вече с апатията си подкрепяме войната по пътищата. По-строгите наказания няма да променят нищо освен по-голямата корупция, и захранване на една система, която е болна, и не може да бъде излекувана със следствие, а с мотив.