Недобра реклама за Поморие

Днес, в медийното пространството и не само там, има лоши новини за Поморие.

В разгара на летния сезон отново градът остана без вода. Рано сутринта от „Водоснабдяване и Канализация“ ЕООД Бургас съобщиха, че поради авария на довеждащия главен водопровод спират водоподаването за град Поморие. Коментарите на недоволство и наяве, и в социалните мрежи са много. Според едни, пуснатото от ВиК налягане е по-голямо, заради многото туристи през лятото. Според други, причините са снадките по тръбите, поставени  по време на водния цикъл в Поморие, които  вместо от метал, са от  пластмаса и не удържат. Каквато  и да е причината факт е, че има много аварии. Според ВиК, причината за авариите е претоварването на водопреносната мрежа. Дано  все пак да дойде водата  в 14.00 ч., както е обявено и да е за последно това спиране на водата, се молят и жители  и гости на града.

Втората лоша новина е свързана с интернет измами с фалшиви обяви за квартири в Поморие. Туристи останали излъгани, след като попаднали на обява за квартира -фантом в Поморие. Потърпевшите превеждали предварително различни суми, за да капарират апартамент под наем , а на място като дойдат се оказва , че такъв обект реално няма. Измамените са десетки, става ясно от форумите в социалните мрежи. Всички те са платили капаро за своята лятна почивка, за да ползват луксозна квартира под наем в центъра на града и близо до морето. Вместо това потърпевшите оставали с празни ръце, тъй като се оказвало, че са попаднали на фалшиви обяви и са резервирали несъществуващ обект. След множество сигнали полицията  е започнала проверка по случая.  Установено е лицето, представило се и за мъж под името Борислав,  и за жена под името Мария, което  е обявено за издирване, съобщават от полицията.

Като се прибави и проблемът с паркирането, това повлиява негативно на имиджа на Поморие като добра туристическа дестинация