Община Бургас обявява понеделник за ден на траур

Община Бургас обявява понеделник за ден на траур в памет на загиналите при наводненията.

Това са 63-годишната Недялка Русева, удавена в автомобил в местността Ченгене скеле край Бургас. По-късно бе съобщено и за смъртта на 21-годишната Камелия Желязкова, чието тяло бе открито на спортната площадка в парк “Росенец”. Третата жертва- Исуф Илязов Исуфов е работел като пастир в село Ясна поляна и е живеел в микробус, който в деня на бедствието е бил залят от придошлата вода.

За по- малко от 24 часа са се изляли 176 л. на кв. м., съобщиха от пресцентъра на общината По времето на водната стихия, около 2 часа след полунощ на главния път са се преобърнали още няколко автомобила. Двама мъже – Николай Кирилов и Николай Грудев са спасили няколко човешки живота, като са изваждали давещи се хора от потопените автомобили. Кметът на Бургас Димитър Николов ще ги предложи за награда пред Общински съвет.

Планираните спортни и културни събития в събота и неделя в Бургас ще започват с минута мълчание. Община Бургас отменя събитията в понеделник, а флаговете на пл. “Атанас Сиреков”, както и на входовете на града ще бъдат спуснати наполовина.

Кметът на Бургас Димитър Николов, областният управител Павел Маринов и вътрешният министър Йордан Бакалов изказаха своите съболезнования на семействата и близките на загиналите.