Обърната лодка край Китен, има загинал рибар

Около 13:20 ч. днес в РУ Приморско е получено съобщение от двама рибари от Карнобат за това, че забелязали в морето срещу носа на пристана в Китен обърната лодка, информират от  ОДМВР- Бургас. Рибарите заявили, че ще направят опит да спасят падналите във водата свои колеги. Към мястото на инцидента се оправили полицейски служители и служители от “Гранична полиция”, които констатирали, че карнобатлии успели да качат в малката си по обем лодка единия от падналите рибари, а вторият е бил превозен до сушата хванат за борда.

Излизайки на пристана служител от “Гранична полиция” предприел реанимиращи действия спрямо рибаря, плуващ заедно с лодката, но въпреки тях той починал. Тялото на 61- годишния мъж от ямболското село Каравелово е откарано за аутопсия в отделение “Съдебна медицина” към УМБАЛ Бургас, а неговият приятел – 72 -годишен мъж от с. Каравелово, общ. Тунджа, обл. Ямбол е отведен за лечение с хипотермия в УМБАЛ Бургас.

Мъжете с лодката си дошли в Китен да ловят пролетен сафрид. Били на километър и половина от пристанището на курорта, когато морският им съд се обърнал