Очакват ни валежи през седмицата

През почивните дни Югоизточна Европа остава под влияние на антициклон с минимална облачност. Сутрините в някои райони  са мъгливи, следобедите над по-голямата част от страната – слънчеви, а температурите – по-високи спрямо обичайните.

Неделната сутрин ще е мъглива в равнините и най-вече покрай големите водоеми. В някои райони видимостта ще остане понижена почти през целия ден. Температурите ще се колебаят около нулата. В часовете следобед – слънчево време с температури от 9 до 14 градуса, по-ниски в мъгливите части на страната.

Мъгливо ще е и в понеделник сутринта. В часовете следобед в първия ден на следващата седмица ще започне бързо заоблачаване. Над Балканите ще премине циклон с валежи във вторник и сряда. Ще вали дъжд над почти цялата страна, в някои райони на изток – в по-значителни количества. С нахлуването на студен въздух ще завали и сняг в планините на Западна и Централна България и някои предпланински райони. Възможно е да падне сняг и на изолирани места в Североизтока. Дневните температури ще паднат до нива от 2 до 7-8 градуса. Облаците ще започнат да се разкъсват по-видимо към четвъртък-петък.