Подробности по случая, при който 20-годишен шофьор блъсна пет коли и автобус

Прокуратурата и полицията в Бургас съобщиха подробности по случая, при който 20-годишен шофьор блъсна пет коли и автобус на градския транспорт по време на преследване, след което беше задържан.

Не е ясен мотивът, заради който Иван Чонтов (20 г.) е бягал от полицията в нощта на 12 срещу 13 януари в Бургас. Припомняме, че той си спретна гонка с органите на реда, която започна от централната улица „Христо Ботев“ и приключи в созополското село Равадиново. В процеса на преследване, въпросният Иван Чонтов блъсна общо 5 автомобила, както и автобус на градския транспорт. За радост пострадали нямаше.

По информация на властите Чонтов е бил неадекватен, а действията му непредвидими. Първоначалните му проби за алкохол и наркотици са отрицателни.

Районният прокурор Мария Маркова заяви, че трябва да бъде установено психическото състояние на младия мъж.

Директорът на бургаската полиция старши комисар Калоян Калоянов определи поведението му като неадекватно и рисково. Той сподели още, че управляваният от Чонтов джип не е негова собственост. Потвърди, че в автомобила са били намерени патрони за газов пистолет, а в близост до колата и нож, който младежът е изпуснал, докато е бягал от преследващите го полицаи.

Срещу Чонтов са повдигнати обвинения за хулиганство чрез използване на превозно средство и за неизпълнение на полицейско разпореждане.

За 24 часа е задържан и неговият баща Петко Чонтов, който се опитал да окаже натиск върху свидетели очевидци.

Работата по случая продължава.