Покана за представяне на предложения по програма „Еразъм+“ за 2023 г.

Европейската комисия даде ход на поканата за представяне на предложения по програма „Еразъм+“ за 2023 г. С годишен бюджет от 4,2 милиарда евро, „Еразъм+“ увеличава подкрепата си за приобщаването, активното гражданство и демократичното участие, както и за екологичната и цифровата трансформация в ЕС и в международен план.

Тъй като мобилността е основна характеристика на „Еразъм+“, през следващата година програмата ще продължи да подкрепя движението през границите и в посока на придобиването на европейски опит в образованието и обучението за ученици, студенти и учащи в системата на професионалното образование и обучение (ПОО), възрастни учащи, млади хора, участващи в програми за неформално учене, преподаватели и персонал. От 2023 г. програмата ще включва ново действие за подкрепа на спортните треньори за участието им в проекти за мобилност, като местните организации за масов спорт и техните служители ще получат пряк достъп до възможности за трансевропейско сътрудничество и обучение.

Подкрепата по „Еразъм+“ е насочена към дейности, които допринасят за приоритетите на програмата в областта на училищата, висшето образование и образованието за възрастни, ПОО и младежта и спорта. Въз основа на открити покани за представяне на предложения за проекти всеки публичен или частен орган с дейност в областта на образованието, обучението, младежта и спорта може да кандидатства за финансиране — с помощта на националните агенции по „Еразъм+“, установени във всички държави — членки на ЕС, и трети държави, асоциирани към програмата, и Европейската изпълнителна агенция за образование и култура.

Повече информация ще намерите в документа тук.