Поморие е част от кампанията „Да изчистим България заедно”

Община Поморие ще се включи в провеждането на най – мащабната доброволческа инициатива у нас „Да изчистим България заедно” на 17.09.2022 г. /събота/ .

Почти всички населени места на територията на общината са регистрирани в кампанията и ще вземат активно участие. В тази връзка Община Поморие сформира работен екип, който да координира действията по организационното и техническо обезпечаване на събитието. До 12:30 ч. на 16.09.2022 г. /петък/ желаещите да се включат в почистването могат да заявят необходимия им брой чували и ръкавици на следния телефон: 0876 485 733. В хода на кампанията участниците могат да съобщават за точките със събрани отпадъци отново на същия телефонен номер.

Всеки може да даде своя принос и да бъде отбор – семейство, детска градина, училище, компания. Всеки, който е готов да сложи ръкавиците и да почисти, вече е част от отбора и ще даде добър пример!

През 2022 г. за 10-та поредна година „Да изчистим България заедно” ще обедини институции, неправителствени и бизнес организации и доброволци в името на каузата за по-чиста околна среда. И тази година кампанията ще се проведе в подкрепа на каузите на най-голямото гражданско движение в света „Let’s Do It World”.