Премиера на „Пиф, Паф, Пуф“ в събота в Операта

В съботния ден, 18-ти май, от 11 часа в залата на Държавна опера – Бургас най-малките приятели на музикално-сценичното изкуство, придружени със своите родители или близки, на които забавната история за трите розови прасенца Пиф, Паф Пуф също е била любима, да се готвят за солидна порция смях и зареждащи емоции! Артистите от трупата на Бургаската опера репетират усилено за раждането на новото детско заглавие на Бургаската опера  Видимо е голямото жеалние и отдаденост на творческия процес на постановчика – доц. д-р Александър Текелиев, помощник‐режисьорите – Лина Пеева и Петър Тихолов, хореографа – Галина Калчева, както и на специалистите от техническите служби.

Сценографията и костюмите на „Пиф, Паф, Пуф“, които представят най-характерното за всеки герой, са дело на младата талантлива художничка Анна-Мария Токаджиева.  Декорите са колоритни и приказни, костюмите и реквизитът а с осъвременени елементи и носят приятни закачливи изненади, подготвят се атрактивни танци, изпълнени от самите артисти. Всички, които пряко или косвено са замесени в приключението, са заредени с настроение и творческа енергия.

Забавната история за Пиф, Паф, Пуф, Кумчо Вълчо, Патока, Милко и Илко е разказана по иновативен начин и съдържа задължителната за всяка приказна история поука. Сценичната адаптация е на режисьора Александър Текелиев, който внася нови смислови и визуални елементи, както и занимателни акценти в познатия обичан сюжет. Музикалната комедия за деца от Александър Райчев „Пиф, Паф, Пуф“ е по познатата и обичана от всички приказка за трите розови прасенца със завити опашленца, лошия Кумчо Вълчо, който духва техните къщички, с цел да си осигури вкусна вечеря, но трите задружни братчета объркват неговите планове. В сюжета на премиерния мюзикъл има преплетени много хумористични елементи, весели песни, динамика, гарантиращи много, много усмивки.

За ролите се готвят: в образа на Пиф – Весела Апостолова и София Ловджиева, Паф – Стефка Христозова и Полина Бахчеванова, Пуф – Калина Попова и Траяна Николова. Двоен е съставът и за ролята на  Кумчо Вълчо, който претърпява приказна метаморфоза в края на историята – за образа репетират Йордан Христозов и Бранимир Недков. Шмилена Султанова и Дарина Запрянова се готвят за забавния персонаж на Патока. Илко ще бъде Мирослав Димитров, Милко – Милен Динолов, които са в ролята на разказвачи и модератори на приказката.

Забавните истории на симпатичните прасенца и останалите приказни герои, с които всички сме израснали, получавайки поводи за искрени усмивки, са представени в музикалния спектакъл непринудено, динамично, с много финес и закачливи реплики между сценичните герои.

Нека с премиерния спектакъл в събота и ние, възрастните, да си припомним жизнерадoстното време на детството, заедно с всички изживени и неизживени приключения, дарявайки си зареждаща емоция, заедно с най-малките, които имат нужда от подобни свежи сюжети с поучителен край, представени по професионален и забавен начин. A новата детска постановка на Държавна опера – Бургас обещава да стане хит – елате в събота и ще разберете защо