Радев към служебния кабинет: Вие отворихте възможности за развитие на страната

Президентът Румен Радев благодари на служебния кабинет за добре свършената работа при предаването на властта на кабинета “Денков-Габриел”.

„Вие не само се справихте с кризата, но и отворихте възможности за развитие на страната”, заяви той на „Дондуков” 2, цитира Кросс.

„Само преди 10 месеца вие поехте отговорност за управлението на страната във вихъра на един коктейл от кризи. Рекордни цени на горивата, галопираща инфлация, липса на договори, търгове, слотове, интерконектор, замразени инфраструктурни проекти, липса на закони, разработени по плана за възстановяване и устойчивост. Застой в модернизацията на армията, рекорден мигрантски натикат, война близо до нашата територия. Затова при вашето стъпване в длъжност отбелязахме редица приоритети – отстояване на българския интерес, укрепване на сигурността и задълбочаване на европейската интеграция”, коментира Радев.

„В момента по статистики България има най-ниските цени на горивата и това е заради успехът, който постигнахте, а именно “Лукойл” да се съобразява с българските власти и да заплаща данъци тук. България благодарение на вашите усилия и професионализъм се утвърди като важен енергиен фактор”, коментира държавният глава.