СДС Бургас: 28 години пазим демокрацията

28 години пазим демокрацията и за това време сме разбрали, че тя трябва да се отстоява всеки ден. Това заяви членът на НИС на СДС и общински съветник от сините в Бургас Тошко Иванов. Навръх годишнината от създаването си СДС отвори  архивите, събрали най-важните моменти.

„Благодарение на наши верни поддръжници, създадохме колекция, която проследява ключови  етапи  от историята ни. Първи страници на вестници, снимки от митинги и много спомени. Днес те са доказателство, че свободата и демокрацията не могат нито да се постигнат, нито да се запазят лесно. Но на 7-ми  декември 1989г. бяхме твърде млади и толкова заредени с енергия, че не си давахме сметка, че освен радост предстоят и трудни моменти. Днес вече го знаем от позицията на времето. Изминаха почти 30 години и в СДС Бургас още можете да видите онези седесари, които бяха на площадите и през 1989г., защото дясно мислещи хора винаги ще има”, допълва Тошко Иванов.

Централата на ул. „Алеко Богориди” носи духа на най-романтичните години на демокрацията и все така продължава да събира верни на дясната идея.

„Преди време наша съмишленичка ни подари нещо безценно – брой от в. „Демокрация”, за чийто тираж хората чакаха на дълги опашки. Тя беше запазила и първите ни листовки, като ни сподели, че посланията на тях още звучат актуално.  А причината е, че на тях е събрано, всичко в което сме вярвали и продължаваме да вярваме”, допълва Иванов. Самият той  е част от емблемите на сините в морския град и е живата памет на партията, информират от пресцентъра на СДС-Бургас.

„Днес празнува и младежката ни организация. Поздравявам ги и се гордея, че толкова интелигентни младежи са избрали да станат част от СДС”, заявява Тошко Иванов.