С масово изпълнение на химна на България Бургас отбеляза Деня на независимостта

В Деня на независимостта стотици жители и гости на Бургас пяха заедно химна на България. Уникалното събитие беше предшествано от изпълнение на живо на химните на всички държави-членки на Европейския съюз. Това беше заключителната част и кулминация на Летния тур в подкрепа на Кандидатурата на Бургас за културна столица на Европа, който за близо три месеца премина през всички 13 общини от Бургаска област.

himn1

Училища, детски градини, пенсионерски клубове, читалища и много граждани-ентусиасти станаха част от днешното уникално за България събитие. За да се включат в масовото пеене и за да засвидетелстват подкрепата си за Бургас 2019, специално дойдоха и жители на общините Приморско, Царево, Карнобат. Главно действащо лице в цялото събитие беше бургаския хор „Родна песен“ с диригент Левон Манукян.

himn4

По-рано днес на площада пред Общината беше отслужен молебен за благоденствието на Независима България и ритуал по издигане на националния флаг и флаговете на ЕС и Община Бургас. Цветя и венци бяха поднесени на Паметника на 24-ти Черноморски пехотен полк в памет на загиналите за защита на българската независимост.

himn3

 

2 Отзиви

  1. стефан

    а община Поморие как го отбеляза?

  2. Алексиев и сие удариха по някоя ракийка със салатка и на конушмак обсъдиха как да краднат още общински пари!