Творци със специфични потребности в Есенния салон на изкуствата

Работите на седемнадесет творци със специфични нужди ще бъдат събрани в изложбата „След 10 години”, чиято цел е подкрепата на художници в неравностойно положение.

Откриването на вернисажа ще се състои на 1 септември от 17:30 часа с участие на самодейци от Съюза на глухите в България-Пловдив. Творбите си ще представят Аделина Алексиева, Паола Стоева, Петранка Карастоянова, Надежда Белева, Миню Бонев, Петкан Наков, Денислав Тодоров, Никола Русев, Мариана Маринова, Даниела Максимова, Емилия Радушева, Йордан Алексиев, Тихомир Витков, Цветелина Цонева, Кирила Георгиева,Таня и Милена Траянова, съобщава Кросс.

Сдружение “Синя зона” възниква като обединение на художници в неравностойно положение през 2000 г. и в него членуват художници от цялатастрана. Сред целите на сдружението са:подпомагане социалната интеграция,образованието, духовното израстване и развитие на хора с трайно намалена работоспособност. От 2001 г. Насам сдружението е реализирало общо над 48 прояви (изложби и пленери) в Ловеч, Поморие, Бургас, Козлодуй, Свищов, София, Пловдив, Велико Търново и други градове в страната.