Томислав Дончев ще води листата на ГЕРБ

Томислав Дончев ще е водачът на листата на ГЕРБ за европейските избори. Това заяви днес лидерът на партията Бойко Борисов пред български журналисти в Дъблин.

„Томислав е продукт на партията, доказан професионалист и с безупречна репутация. Познава в детайли функционирането на европейските институции и управлението на европейските средства”, каза Бойко Борисов.

“Не можем най-добрите си кадри да ги изпратим всичките в Брюксел. Това е важно, но трябва да успеем да ги разпределим, така че да остане достатъчно силен екип и в България. Сегашните ни депутати Андрей Ковачев, Мария Неделчева, Моника Панайотова – също получават от всякъде много номинации”, коментира бившият премиер.

Паралелно с това, за радост, в ГЕРБ има много добри експерти, такива като Лили Павлова, Ивелина Василева, така че ще помислим накрая, с Изпълнителната комисия, да бъдат подредени по начина, по който са номинирани, а и съответно – да не оголим българския парламент. Защото на ГЕРБ й предстои битка, парламентарна, не само в Европа, но и надяваме се при предсрочни избори, вътре в парламента”, каза Бойко Борисов.

Томислав Дончев е магистър по философия във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий”. Завършва и втора специалност – журналистика. Той специализира политически науки в Международното лятно училище по политически науки и международни отношения в Полша.

През 2001 г. специализира “Подпомагане на високотехнологични малки и средни предприятия и научно-развойни стартиращи фирми” в Института НЕГЕВ, Израел.

През 2001-2004 година Томислав Дончев е изпълнителен директор на организацията Високотехнологичен бизнес инкубатор в Габрово.

През ноември 2007 година Дончев е избран за кмет на Габрово като кандидат на ГЕРБ.

На 18 март 2010 година е избран за министър без портфейл, отговорен за управлението на средствата от Европейския съюз в правителството на Бойко Борисов./КРОСС/

1 коментар

  1. ГЕРБ-Поморие с начина на публикуване на дневния ред на заседанито на ОбС-Поморие което ще се проведе на 11.03.2014г отново доказа ,че не иска прозрачно управление:

    ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – ПОМОРИЕ

    На основание чл.23, ал.4, т.1 от ЗМСМА, свиквам тридесет и шесто заседание на Общински съвет – Поморие на 11.03.2014г. /вторник/ от 9.30 часа в залата на Община Поморие при следния проект за

    Д Н Е В Е Н Р Е Д:
    .
    .
    .
    .
    .
    21.ОС-138/24.02.2014г. – Докладна записки от Кмета на Община Поморие, относно учредяване право на строеж за изграждане на Евангелска църква
    .
    .
    .
    Публично не се посочва номер на имот, квартал, площ на терена.