Шофиране след употреба на алкохол

За случаи на шофиране след употреба на алкохол съобщават от ОДМВР-Бургас:

На 06.05.т.г. около 15.30 ч. служители от сектор «Пътна полиция» към ОДМВР – Бургас, обслужващи пътен инцидент с материални щети, възникнал на ул. «Българка» / входа на кв. «Ветрен»/,  констатирали, че единия от двамата водачи – участници в ПТП е употребил алкохол с концентрация – 1,64 промила. Водачът на л.а. «Фолксваген Кади», със софийска регистрация – 46 -годишен мъж дал кръв за химичен анализ и е задържан за срок до 24 часа.

На 07.05.т.г. около 03.30 ч. в централна градска част на Айтос служители от Районно управление – Айтос спрели за проверка товарен автомобил «Мерцедес Вито», с бургаска регистрация, управляван от 21 -годишен айтозлия, като установили, че същият шофирал след употреба на алкохол с концентрация – 2.10 промила. Водачът отказал да даде кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа.

.На 07.05.т.г. около 15.35 ч. на автомагистрала «Тракия», км. 333 в посока Бургас, служители от сектор «Пътна полиция» при ОДМВР Бургас спрели за проверка л.а. «Дачия Лоджи», с бургаска регистрация, управляван от 35 -годишен бургазлия, като установили, че същият шофирал след употреба на алкохол с концентрация – 2,83 промила. Водачът е задържан за срок до 24 часа.

На 08.05.т.г. около 17.10 ч. в Царево, служители от Районно управление – Царево спрели за проверка л.а. «Сеат Толедо», с бургаска регистрация, управляван от 49 -годишна жена от Царево, като установили, че същата шифорала след употреба на алкохол с концентрация – 2,11 промила. Жената е задържана за срок до 24 часа.

Работата по случаите продължава