Шофиране след употреба на алкохол

За случаи на шофиране в нетрезво състояние информират от пресцентъра на ОД на МВР-Бургас:

На 26.08.т.г. около 03.10 ч. в района до бензиностанция «Петрол» в Слънчев бряг служители от Районно управление – Несебър спрели за проверка л.а. «Лексус», с руска регистрация, управляван от 25- годишен руски турист, пристигнал в България на 14.08.т.г. през ГКПП Малко Търново, като установили, че същият шофирал след употреба на алкохол с концентрация – 1.53 промила. Водачът е задържан със заповед за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

На 26.08.т.г. около 07.35 ч. на автомагистрала «Тракия», км. 341+500 в посока София самостоятелно катастрофира лек автомобил «БМВ 5 R», с който се придвижвали : 33- годишен криминално проявен мъж от Нова Загора и 17- годишна от каменовското село Свобода. При извършване на оглед на местопроизшествието в близост до лекия автомобил е открита цигарена кутия, съдържаща кристалообразно вещество / амфетамин/, второ кристалообразно вещество / хероин/ и четири спринцовки. Установено е, че водач на автомобила бил 33 -годишният мъж, който е тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества, като втората проба била положителна за употреба на : метадон и опиати. 33- годишният мъж отказал да даде кръв за химичен анализ. Задържан е с полицейска заповед за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

На 26.08.т.г. около 12.20 ч. на бургаската улица «Димитър Димов» в района преди кръстовището с ул. «Атанасовско езеро», срещу училище «Георги Бенковски» с посока на движение към кв. «Сарафово» настъпва пътен инцидент с материални щети с участието на : лек автомобил «Опел Мерива», с бургаска регистрация, управляван от 56- годишен мъж от бургаския квартал «Черно море» и лек автомобил «Фолксваген Туарег», със софийска регистрация, управляван от 45- годишен софиянец. Двамата водачи са тествани за употреба на алкохол, като дрегерът отчел положителна проба за водача на л.а. «Опел Мерива» – 2,07 промила. Бургазлията е задържан със заповед за срок до 24 часа. Отказал е да даде кръвна проба за химичен анализ. Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.

На 26.08.т.г. около 23.15 ч. в къмпинг «Каваци» служители от Районно управление – Созопол спрели за проверка лек автомобил «БМВ 330», със софийска регистрация, управляван от 31 -годишен мъж от Елена, който е тестван за употреба на алкохол и наркотици / двете проби са били положителни, както следва : 0.99 промила и положителна проба за употреба на кокаин и канабис/. Водачът отказал да даде кръв и урина за химичен анализ. Работата по случая продължава.

На 27.08.т.г. около 01.50 ч. в района пред хотел «Перла» в Слънчев бряг възниква пътен инцидент с материални щети, при който лек автомобил «Лексус S 250», с украинска регистрация, управляван от 40 -годишна украинка, пребиваваща в Слънчев бряг с временна закрила, блъска престоящия на червен сигнал на светофара лек автомобил «Мерцедес 250 D“, със смолянска регистрация, управляван от 38- годишен българин. Двамата водачи са тествани за употреба на алкохол, като дрегерът отчел положителна проба за украинката – 1,78 промила / жената отказала да даде кръвна проба за химичен анализ и е задържана за срок до 24 часа/. Работата по случая продължава.

На 27.08.т.г. около 10.30 ч. на бургаския булевард «Димитър Димов», до бензиностанция «ЛУКОЙЛ», служители от Пето Районно управление – Бургас спрели за проверка лек автомобил «Мерцедес», със софийска регистрация, управляван от 40- годишен софиянец, който е тестван за употреба на алкохол и дрегераът отчел положителна проба от 0,34 промила. Водачът е тестван и за употреба на наркотични вещества, като техническото средство отчели положителна проба с показание «кокаин» и «канабис». Софиянецът отказал да даде кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

На 27.08.т.г. около 21.40 ч. в района до хотел «Континентал» служители от Районно управление – Несебър спрели за проверка лек автомобил «Опел Вектра», с украинска регистрация, управляван от 40 -годишен украински гражданин. Същият е тестван за употреба на алкохол, като дрегера отчел – 2.62 промила. Украинецът е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.