Шофиране след употреба на алкохол

За случаи на шофиране след употреба на алкохол и наркотици за 26 септември, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР-Бургас:

На 26.09.т.г. около 07.40 ч. в района пред хотел «Елит-1» в Слънчев бряг за проверка е спрян л.а. «БМВ Х-1», с бургаска регистрация, управляван от 24 -годишна казахстанска гражданка, живееща в Свети влас, като е установено, че същата шофирала след употреба на алкохол с концентрация – 1.63 промила и наркотици /кокаин/. Жената е задържана за срок до 24 часа.

На 26.09.т.г. около 08.45 ч. на бургаската улица «Тодор Александров» в посока кръгово кръстовище «Трапезица», служители от Второ Районно управление – Бургас спрели за проверка лек автомобил «Форд Фиеста», със софийска регистрация, управляван от 44- годишна бургазлийка, като установили, че същата шофирала след употреба на кокаин. Жената отказала да даде кръвна проба за химичен анализ. Извършено е претърсване в дома й, разположен в бл. 6 в к-с «Възраждане», като е намерено и иззето чувалче със стъбла и съцветия от зелена тревна маса / марихуана/ с общо тегло 2 кг. Бургазлийката е задържана за срок до 24 часа.

На 26.09.т.г. около 13.40 ч. на бул. «Проф. Яким Якимов» за проверка е спрян л.а. «БМВ 320 Д», с бургаска регистрация, управляван от 51- годишен бургазлия, като е установено, че същият шофирал след употреба на алкохол с концентрация – 2,07 промила. Водачът отказал да даде кръв за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа.

На 26.09.т.г. около 14.40 ч. в карнобатското село Железник за проверка е спрян  товарен автомобил «ДАФ», с бургаска регистрация, управляван от 48- годишен бургазлия, като е установено, че същият шофирал след употреба на алкохол с концентрация – 2,57 промила. Водачът отказал да даде кръв за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа.

Работата по случаите продължава.