Клисарова към студентите: Заповядайте да ви чуем

“Заповядайте да ви чуем. Искам да чуя какво предлагат студентите. В университета трябва да има образование, а не политики. Това заяви министърът на образованието и науката Анелия Клисарова по темата за окупацията на университетите.

По нейни думи образованието трябва да бъде надпартийно. Според Клисарова българските студенти са млади, интелигентни хора, които искат да изразят мнение и становище, но им е трудно за го изкажат. Тя заяви, че не одобрява метода на окупация, като заяви, че е готова на диалог със студентите. “Не може да учиш три месеца за изпит и след това да ти кажат, че университетът е затворен. Нека да се развиваме, да имаме по-нормален диалог. Ако искаш да постигнеш нещо, трябва да влезеш в диалог”, заяви пред bTV Клисарова, цитира КРОСС.

“Работим така, че да си свършим работата. Протестите ни мотивират да покажем, че можем. Трябва да продължим да работим, за да изпълним поетите ангажименти”, каза министърът и отрече, че се работи с мисъл за оставка.

На държавата имаме да връщаме 8 млн.лв. глоби. Ще ги вземем от фонд Научни изследвания. Когато всичко изчистим ще останат в бюджета за 2014 г. и ще се използват от този фонд. Министър Клисарова предложи да бъдат обединени фонд

 

 

 

1 коментар

  1. Г-жо, Вие сте завършила може би същият този Университет и изпълнявате политически цели !!! Вместо да се правите на ощипани си ходете, за добро.