Вие сте тук: Начало » Бизнес » Представиха Поморие като домакин на Европейската СПА асоциация в Берлин
    Представиха Поморие като домакин на Европейската СПА асоциация в Берлин

    Представиха Поморие като домакин на Европейската СПА асоциация в Берлин

    Ден преди откриването на световното туристическо изложение ITB Берлин, на 5.03.2013 г. се състоя пресконференция по повод домакинството на Поморие на осемнадесетия годишен конгрес на Европейската Спа Асоциация (ЕСПА). Тя бе открита от президента Мартин Плачи, който обяви, че тазгодишният конгрес ще се състои в Поморие и обясни значимостта на СПА туризма в световен мащаб.

    Пред чуждестранни и български медии, присъстващи на пресконференцията, заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов презентира Поморие като изтъкна, че градът е морски център на медицинския туризъм и е известен със своите лечебни възможности. Той добави, че за пръв път България ще бъде домакин на годишен конгрес на Европейската Спа Асоциацията и че страната ни става все по-привлекателна дестинация за балнео туризъм. Маринов подчерта, че със своите над 600 минерални извора България се нарежда на второ място е Европа след Исландия.

    В пресконференцията се включиха представители на водещи европейски спа общини (Германия, Португалия, Чехия, Унгария, Естония, Литва, Румъния), представители на европейски здравно осигурителни каси и пенсионни дружества. Промоционален клип, излъчен по време на пресконференцията може да видите тук – http://www.espa-ehv.eu/events/18thESPAAnnualCongress_PomorieBulgaria

    Европейската Спа асоциация е организация, обединяваща над 20 държави членки на Европейския съюз, развиващи направленията медикъл спа, спа и уелнес, със седалище в Брюксел. От 14 до 17 май 2013 г. град Поморие ще бъде домакин на осемнадесетия годишен конгрес на асоциацията, който ще се проведе под патронажа на Министър-председателя на Република България. Партньори на събитието са Министерство на икономиката, енергетиката и туризма и Община Поморие. Това е едно от най-значимите събития в областта на спа туризма. На него ще участват най-големите международни туристически компании както и кметовете на водещи европейски спа общини.

     

    Горе