За нас

Ориентирано изключително към хората в малкия град,  радио “Милена” се стреми с обективна информация да постигне основните си цели – подпомагане развитието на гражданското общество в Поморие и региона.

Първите едночасови самостоятелни емисии на радио „Милена” звучат чрез жичната радиофикация на територията на град Поморие и общината още през месец юни в далечната 1992 година по три пъти седмично. В последствие излъчванията са прекратени поради наложените бюрократични спънки.

Едва на 1.04. 1993г., след решение на тогавашния Временен съвет за радио и телевизия емисиите са възобновени и разширени.

През периода 1996 – 2004 година новинарските емисии се разпространяват в звук, а в доста чести моменти и в образ  и чрез местната кабелна телевизия „РЕ ТЕ +”.

С навлизането на интернет на 9.05.2003 година стартира и електронното издание на радиото www.pomorie.com/milena/, което захранва с информация онази аудитория, която няма възможност да следи от близо новините от региона.

В днешно време достъпността на аудиторията до интернет е много по-голяма, което ни кара да бъдем по-мотивирани с https://radiomilena.com.

Създател на радио “Милена” е Константин Златаров, но идеята за интернет изданието нямаше да бъде осъществена без намесата на Хари Аристидов. Един невероятен човек  с много енергия и дух!

Ето и имената на онези, които са допринесли за развитието и утвърждаването на местната медия от създаването до днес, загубили доста от личното си време:Милена Златарова, Милена Андонова, Светослава Светославова, Диана Тодорова, Гергана Гандева, Силвия Христова, Диана Апостолова