Вие сте тук: Начало » Бизнес » Поморие, Айтос и Руен заедно на туристическата борса в Берлин

    Поморие, Айтос и Руен заедно на туристическата борса в Берлин

    За първи път община Поморие, в партньорство с общините Айтос и Руен, взе участие в най-голямата туристическа борса в света – изложението ITB, което се провежда от 6-ти до 10-ти март в Берлин, Германия.

    ITB BERLIN 2011 Fahnen ITB BERLIN 2011 FlagsУчастието на трите общини e на общ щанд в рамките на проект: „Развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на туристически район Поморийски залив и Източна Стара планина”, с договор № BG161PO001/3.2-02/2011, по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма «Регионално развитие».

    Община Поморие акцентира върху морския и балнеотуризъм. Бяха представени също и единственият в България и в Източна Европа специализиран Музей на солта, Тракийската антична куполна гробница, която е една от най-големите в България, единственият  действащ мъжки манастир по черноморието „Свети Георги Победоносец”, архитектурният резерват „Стари поморийски къщи”, съобщиха от общината.

    Основните туристически обекти, с които Община Айтос участва в изложението са единственият изкуствено създаден парк в региона “Славеева река” и традиционните празници „Славееви нощи”, архитектурно-етнографският комплекс „Генгер” и местността “Трите братя”.

    Община Руен представи своите местни традиции, типичните за района кулинарни деликатеси, уникалните кукерски игри, ловния туризъм както и старинните религиозни храмове.

    ITB – Берлин е най-значимият туристически форум в световен мащаб, предназначен както за професионалисти, така и за масова публика. Провежда се от 1966 г. През 2012 г. в него са участвали 10 644 изложители от 190 страни и региони и е посетено от 172 132 посетители, от които 113 006 професионалисти. Общата изложбена площ е 160 000 кв. м, а площа на Националния щанд – 423 кв. м.

    Горе