Вие сте тук: Начало » Бизнес » Студенти от Германия разработват маркетингова стратегия за туризма в Поморие

    Студенти от Германия разработват маркетингова стратегия за туризма в Поморие

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Студенти от университет International Graduade Center (IGC)  в Хохшуле, Бремен, Германия разработват маркетингова стратегия за развитието на туризма в Община Поморие. Те се обучават по програма на МТМ на Международния Професионален Център и проявиха  иницатива да изготвят план, насочен към чуждестранния и в частност германския пазар, за подобряване на туризма в селските райони със специално изследване на мрежа от възможности в дестинацията.

    Целите на проекта са да се подобри бизнес сътрудничеството между собственици, да се развият повече атракции и мероприятия, да се създаде мрежа от туристически пътеки и дейности извън летния сезон.

    Част от проекта е посещение на студентите в Поморие. Те се срещнаха с кмета Иван Алексиев и зам. – кмета по образование Илия Джингов, за да се запознаят с възможностите за туризъм, които предлага общината. Обсъдиха се начините, по които се презентира региона и неговите природни и културно-исторически богатства. „Туризмът е основният поминък на Поморие, стремим се да развиваме не само морския, а и балнео, селски и културен туризъм. Работим усилено в тази насока и този проект ще ни даде нова възможност да разработим стратегия, за да привлечем чуждестранни туристи, а това е много важно за развитието на общината.” – заяви кметът Алексиев и разказа на студентите за всички международни туристически изложения, на които се представя Поморие, както за наградите, получени от наши и международни организации. Те от своя страна обещаха обективен анализ на пазара и още идеи за развитие.

    Маркетинговата стратегия, разработена за подобряване на туризма на Община Поморие ще бъде представена от студентите утре /25.04.2013 г., четвъртък/ от 16:00 часа в зала №2 на общината. От Община Поморие канят представителите на туристическия бранш, гражданите и гости на града да заповядат на обсъждането, за да се запознаят с идеите за развитие и популяризиране на туристическия продукт.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Пресцентър Община Поморие

     

    7 коментара

    1. KMETA DA ZAVEDE STUDENTITE NA SVOITA PIZZARIA I DA IM POKAJE KAK SE PRAVI BIZNES, SABARIAI SERGII I SI UVELI4AVAI PLO6TADKATA ZA MASITE))),

    2. Продължавате да не разбирате защо сте там (Община Поморие). Избрани сте да управлявате заради “план” за развитието на Общината, а не да просите от немски студенти същите такива!!! Хората с право Ви искат оставката, а бих допълнил, че и Общинския съвет трябва да се разпусне.

    3. pomorijskipetychen

     Вие съвсем на взехте за мезе бе!Какви са тези измишльотини.

     • Кусур Илия с тия

      МОЛЯ след като комунистката Валя екслидер в Поморие води тези недоразумения да се срещнат с другите поморийски недоразумения които не знаят немски език е правило основано на принципа на Петър. След зарзаватчии и хлебари какво искате пък ние-толкова могат, толкова разбират след като и ние се влачим по течението на времето без да изчистим сами авгиевите обори!

      • Принципът е този, че който иска власт дадена му впоследствие от народа, то той представя план за развитието на даденото населено място (село, град и т.н.) и в зависимост от това дали изпълнява или не този план, си отива предсрочно или на следващите избори народа го наказва! Това не е мой принцип, така е структурирана самата система в цял свят, и се нарича демокрация!!!

    4. Инициативата,само по себе си, е добра,но ………………недостатъчна.Изработването на стратегия за развитието на туризма в Поморие е сериозна работа.Тук е необходима – дългосрочна програма,а не само – инициатива!!!
     Освен това,до колко германските студенти, са запознати с възможностите на българския туризъм.На поморийци не им е необходима красива презентация,която няма да намери приложение!!!

    5. В бетонната джунгла в която на талази има пясъчни бури(прахоляк),лунни пейзажи и кратери(от дупки по пътищата),кални потоци от лава(от нови строежи) и планини от боклуци(строителни отпадъци) довлечени от цунамито в Япония стратегията е ясна.Нови атракции и нови туристи но……едва ли.Руснаци които бягат от Москва и купуват масово тук ще са единствените туристи.Защото тук им е евтино а както знаете Москва е една от най-скъпите столици в света.

    Горе